Menu Sluiten

Zaterdag 20 februari 2021 sta ik klaar om met volle moed te vertrekken naar het voor mij nog onbekende Utrecht in Nederland. Samen met mijn ouders hebben we dit weekend alles in orde gemaakt op het appartement waar ik verblijf, maar ook voor het openbaar vervoer. Wat een geregel is dat tegenover België, maar het is ons gelukt!

Op maandag 22 februari 2021 vertrek ik dan voor mijn allereerste dag naar stage. Mijn stage loop ik bij Foot Locker Utrecht, Steenweg 66-68. Dit vijf dagen per week, voor 10 weken. Ik ben niet snel zenuwachtig, maar deze keer wel. Dit omdat ik nog niemand van hen in het echt heb gezien, buiten de persoon die me deze stageplaats heeft geregeld. Het jammere ook is dat winkels hier voorlopig dicht zijn en dat het enkel Call & Collect is. Hopelijk veranderd dit snel!

Ik kan je na één week zeggen: op wat voor een leuke plek met een leuk team ben ik terechtgekomen. En dat is nog zacht uitgedrukt. Iedereen is super vriendelijk en ze zorgen er ook echt voor dat ik me thuis voel in hun team. Het grote voordeel bij Foot Locker is ook dat de leeftijdscategorieën ongeveer op dezelfde golflengte zit met mijn leeftijd. Ook liggen de interesses een beetje bij elkaar waardoor we gezellig kunnen kletsen over allerlei onderwerpen.

Fay, Ava en ik

De dagen op stage gaan vlot voorbij, maar de avonden zijn in het begin wel zwaar. Voor de eerste keer op mezelf wonen en niets of niemand in de buurt kennen. Maar dit is wel snel veranderd. Ik ben op mijn vrije dagen de buurt gaan ontdekken en heb ondertussen al wat vrienden gemaakt. Zo zie je op bovenstaande foto ook een foto van mij en twee vriendinnen van me. Ik heb hen vorig jaar in de eerste lockdown leren kennen via een online platform en zij wonen in de buurt van Utrecht. Fay woont zelf in Utrecht en Ava in Amsterdam. Dit was dus ook de perfecte moment om hen in levende lijven te ontmoeten. Wat een schatten!

Wist je trouwens dat Foot Locker een eigen winkelkat heeft? Ik ook niet haha. Blijkbaar is er een restaurant in de buurt waarvan de kat telkens binnenkomt bij Foot Locker. Ik geef je ook even een foto zodat je kan mee genieten 🙂

Een andere klasgenote van mij loopt ook stage in het centrum, dus haar zie ik na stage regelmatig om een drankje te halen in het winkelcentrum bij ons. Ook houden we regelmatig een sleepover, een echte girlsnight. Buiten Utrecht heb ik ondertussen ook al een uitstap gehouden naar Amsterdam, Rotterdam, Zwolle en Woerden. Ik hoop zo op het einde van stage Nederland toch wat te hebben gezien en niet enkel in Utrecht te blijven. Op onderstaande foto zie je ook een leuk plekje in Utrecht waar allerlei kleine restaurantjes staan en hier kan je nu eten en drinken afhalen voor buiten.

Ik kan met veel blijheid zeggen dat mijn eerste maand in Nederland heel goed is meegevallen en dat ik het hier niet snel beu ga worden. Ik heb een goede stageplek en een gezellige verblijfplaats, helemaal voor mij alleen. Het allerleukste tot nu toe zijn de collega’s op stage. Er wordt de hele tijd gedanst en gezongen (wel op rustige momenten), maar de sfeer zit gewoon zo goed. Ik heb tot nu toe al heel leuke mensen leren kennen en wie weet wat staat me de volgende twee maanden nog te wachten.