Menu Sluiten

Hier ben ik weer met mijn nieuwe blog in het (wat minder dan verwacht) zonnige Spanje. Ondertussen is deze Limburger hier al 6 weken, de tijd gaat enorm snel. Ik dacht in eerste instantie dat 3 maanden stage wel een tijdje ging zijn en dat er meer dan genoeg tijd was om de regio te leren kennen, …. FOUT! Ik heb enorm veel tijd te kort.

Ondertussen heb ik Valencia nog wat beter leren kennen, we sprongen impulsief de trein op en wandelden wat rond in deze prachtige stad. Valencia heeft veel mooie pleinen waar je rustig op een terrasje kan zitten, mijn favoriete actieve activiteit. En eten dat ik hier gedaan heb! Er zijn veel gezellige restaurantjes waar je wat kan eten. Ben je op dieet? Valencia is not the place to be.

Verder zijn we ook op uitstap geweest. Op deze trip hebben we 2 dorpjes bezocht genaamd “Morella” en “Peñiscola”. Ik heb een kasteel gezien en regelmatig ook de bodem van mijn glas. Morella is een bergdorpje dat mij eerder aan Oostenrijk doet denken dan aan Spanje; terwijl dat Peñiscola je wel volledig dat Spaanse gevoel geeft. Het was een supertoffe uitstap en het was de lange busrit zeker en vast waard.

Jammer maar helaas heeft Covid ook hier een deuk in de feestvreugde gebracht. In normale omstandigheden zou er de “fallas” plaatsvinden. Een soort festival waarbij iedereen traditionele kleding draagt en op het einde van het festival beelden worden verbrand waar kunstenaars een heel jaar voor hebben gewerkt. Ik vind het jammer dat ik dit niet heb kunnen meemaken want het leek me echt wel de moeite waard! In plaats van het echte festival zijn we op teambuilding gegaan met alle vrijwilligers van het bedrijf IDEA. We hebben een museum van “fallas” bezocht waar we toch een glimp kregen van de beelden die gered zijn van het vuur. Verder hebben we ook de typische desserts geproefd die bij “fallas” worden gegeten in het bijzijn van de burgemeester van Alzira, wat een zeer vriendelijke en sociale man blijkt te zijn die geen woord Engels kan.

Ten slotte zijn er ook nog een heel deel nieuwe vrijwilligers aangekomen deze voorbije weken. Het bedrijf waar ik stage loop neemt veel vrijwilligers aan van verschillende landen en organisaties. Op deze manier leer ik niet alleen de Spaanse cultuur kennen maar ook de cultuur van Slovakije, Italië, Rusland, Oekraïne, … Dit maakt mijn internationale ervaring nog internationaler.

6 weken voorbij … ik snap het nog steeds niet maar toch is het zo. Dit is het einde van mijn Spaanse blog deel 2.

Nog vlug even vriendelijke groetjes aan mijn editor, Tharsice Commissaris.
Zonder jouw knappe en creatieve kop had ik nooit zo’n prachtige teksten kunnen schrijven.
Jij blijft eeuwig superieur, mijn vriend!