Menu Sluiten

Wie ben ik?

Hi! Laat ik beginnen met mezelf voor te stellen voor dat je mijn avontuur in Nederland begint te lezen.

Mijn naam is Line Vanminsel, 21 jaar jong en een enthousiaste studente in het 2de jaar op de graduaat van Marketing. Ik woon in Bocholt, Limburg. Ik ben een heel erg bezige bij, ik kom graag onder de mensen, ben super sociaal en ga graag op avontuur. Op 25 april 2021 heb ik de keuze gemaakt om mijn werkplek in het buitenland te doen. Gewoon omdat ik graag eens iets helemaal anders wil. Het was een heel avontuur, maar ik heb er geen seconde spijt van!

1 Februari 2022

1 februari 2022, om 5u00 ging mijn wekker. Mijn koffer stond klaar om te vertrekken naar mijn 3 maandelijks avontuur richting Utrecht. Mijn auto zat bomvol spullen voor kot. Om 6u ben ik vertrokken. Vol gezonde zenuwen ging ik een rit van 2u tegemoet naar mijn werkplek Toogethr.

Toogethr

Toogethr is mijn werkplek. Misschien kennen jullie het wel van de Rideshare app die je kan gebruiken bij Thomas More. Het bedrijf ligt in Utrecht maar ook in Duitsland. Toogethr is vooral bezig met parkeerproblemen., maar ook met ridesharing en mobility. De focus ligt tegenwoordig wel op parking. Klinkt saai, maar het is best een uitdaging om parkeren interessant te maken in de marketing. De eerste dag werd ik opgevangen door mijn begeleider Tessa. Ik voelde mij meteen thuis in het bedrijf vanaf de eerste dag. Natuurlijk is alles wel in het begin onwennig en wat zoeken maar de gastvrijheid in Nederland is zo leuk dat ze er alles aandoen om je meteen thuis te laten voelen. Iedereen is er dan ook super jong, waar ik echt van schrok!

Ik leerde dan ook meteen mensen kennen. Ik kwam in een super leuk marketing team terecht waar ik heel veel van ging leren. De eerste weken waren dan ook allemaal kennismakingsgesprekken en mezelf inwerken in het bedrijf. In het begin waren het intense weken, maar het werd alleen maar leuker en de tijd vloog voorbij. We krijgen ook iedere middag lunch op kantoor. Denk maar aan salades, koude pasta’s, broodjes,soep…. Voor ieder wat wils!

Leuk weetje: op 1 februari waren maar liefst 5(!) nieuwe mensen gestart bij Toogethr.

Na de inwerk weken en kennismakingsgesprekken begon het ” echt”. Ik zal meehelpen in de marketing van Toogethr samen met Tessa en Bryanne. We hadden samen besproken waar mijn interesse het meest lag. Dit was voor mij Social Media. Mijn 3maanden project zal dan ook over de Social media van Toogethr gaan. De komende 3 maanden kreeg ik de volledige verantwoordelijkheid over Facebook en Instagram. Dit was al 2 jaar niet meer gebruikt bij Toogethr dus ik had hier werk genoeg in. Denk maar aan een social media plan, contentkalender, posten, statistieken, rapporten….

Utrecht, misschien minder ver maar daarom niet minder leuk!

Utrecht, dé studentenstad van Nederland. Je kan het een beetje vergelijken met Leuven. Ikzelf zit ook in een huis met 4 mensen. We hebben ieder onze eigen kamer en hebben allemaal onze privacy maar er zijn ook zeker gezellige avonden als we iets gaan drinken in de stad. De stad ligt vol café’s en je ziet bijna alleen maar studenten! Iedereen is super gezellig en er is zoveel te doen in de avond. Ook met de collega’s gaan we regelmatig wel eens op café😉

Mijn kot of ” kamer” zoals ze het in Nederland zeggen, ligt op 10 minuten fietsen van het centrum. Maar ook van het shopping center Hoog Catharijne wat iedere dag open is tot 20u00. Ik shop namelijk heel graag, dus het is soms wel misleidend omdat je er zo snel bent.

In Utrecht fietst bijna iedereen! Ik schrok er zelf van, maar het is zo druk op de fietspaden, soms zelfs drukker dan op de grote weg. Het is wel heel leuk om te fietsen, je fietst vaak langs het water en ziet natuurlijk ook super veel dingen! Zo zijn er bijvoorbeeld stoplichten met Nijntje🐰

Wat heb ik geleerd?

De vraag ” Wat heb ik geleerd?” heb ik mezelf enorm veel gesteld in deze periode. Ik ben van mezelf een heel vlot en direct persoon, maar heb een heel klein hartje en ben totaal niet stressbestendig als ik grote stappen alleen moet maken. Maar op 3 maanden heb ik énorm veel geleerd! Ik raad werkplekleren in het buitenland dan ook zeker aan! Als je een huismus bent gelijk mij, is Nederland ook volledig oké! Het hoeft niet ver te zijn om leuk te zijn.

Ondanks dat Nederlanders en Belgen dezelfde taal spreken, merk je stiekem toch wel wat verschillen in de cultuur. Zo heb ik leren drop eten, iets wat typisch Nederlands is! Maar ik heb mezelf ook leren kennen. Ik ben heel erg gegroeid en dan spreek ik niet alleen op het vlak van Marketing, maar ook als persoon. Daarnaast heb ik ook geleerd dat ik een enorme interesse heb voor Sales. Ik heb dan ook voor mezelf beslist om hier mee verder te gaan volgend schooljaar.

Ik zal nu mijn laatste 3 weken inzetten bij Toogethr wat ik heel erg jammer vind. Ondanks dat Toogethr een bedrijf is wat enorm jong is en wordt begeleidt door allemaal jonge talenten ben ik hier echt naar beginnen opkijken. Iedereen in dit bedrijf blinkt ergens in uit en elk team ondersteunt elkaar voor het optimale resultaat. Ik heb hier ontzettend veel geleerd en ben super goed begeleid op alle vlakken!