Menu Sluiten

Mijn naam is Roxane Geeraerts, student marketing en communicatie aan de Thomas More hogeschool in Geel. Ik neem jullie graag mee op avontuur. Lees zeker verder en kom meer te weten en wie weet sta jij volgend jaar in mijn schoenen.

Wow wie had dat gedacht, mijn eerste 10 weken zitten er al bijna op. Nog 3 te gaan, maar ik zal beginnen bij het begin.

Ik kijk er al mijn hele leven naar uit om naar het buitenland te gaan om hier mijn stage te doen. Eindelijk was het zo ver. Het land kiezen had ik al gedaan, enkel nog een locatie en ik kon vertrekken. Ik heb een warm stekje gevonden bij IDEA voor het uitvoeren van mijn 13- weken stage. Het was nog bijna een jaar. Die 8 maanden werden al snel nog maar 2 weken.

Mijn avontuur begon op 7 februari. Helemaal alleen op het vliegtuig naar Valencia en dan de metro en trein tot in Alzira. Al bij al goed meegevallen, ook al had ik stiekem een beetje stress. Ik was vertrokken in België met een dikke winterjas. Het werd al snel duidelijk dat ik deze niet nodig ging hebben, dat hoopte ik toch….

De eerste week heb ik Alzira & Valencia wat leren kennen. Ik ben op bezoek gegaan bij IDEA zelf. Zo leerde ik na een paar dagen al enkele mensen kennen en gingen we af en toe al wel eens iets drinken.

Het was eindelijk zover, maandag 14 februari kon ik starten. Lucky me, mocht meteen in de drukste week van het jaar starten. Eindeloze Spaanse & Valenciaanse seminaries waar ik helaas niks van verstond. Uiteraard lekker veel eten en een leuke manier om iedereen te leren kennen.

De dagen vlogen voorbij. Ik leerde nieuwe mensen kennen van over heel Europa. Ik ben regelmatig lekker gaan eten en geef toe, soms ook eens veel te veel pintjes gedronken. Ik genoot er enorm van. Maar helaas was het ondertussen ook al bijna 3 weken aan het regenen. Mijn winterjas kwam uiteindelijk toch nog van pas. Gelukkig komt na regen zonneschijn.

Ik heb deze afgelopen periode de Spaanse cultuur al leren kennen. Spanjaarden nemen graag hun tijd voor alles, en zijn geen ochtendmensen. Buiten dat heb ik de Falles meegevierd als een echte Spanjaard. Unieke ervaring, want zoiets hebben we hier in België niet. Enkele weken later was het de beurt aan Semana santa. Heel speciaal, maar super leuk. Wat heb ik voor de rest deze periode al gedaan? Ik ben veel naar Valencia geweest en ik heb omliggende stadjes bezocht. Verder ben ik nog een road trip gaan doen. We zijn richting het zuiden gereden en plaatsen zoals Alicante en Altea gaan bezoeken. Zeker een aanrader om te doen.

Werken bij IDEA zelf is super leuk ik ga het daar enorm missen. Gelukkig is het nog niet zo ver en heb ik nog een paar weken. Een niet te vermijden onderwerp: wat betreft corona. Hier loopt het leven best normaal. Cafés en clubs zijn gewoon open. Mondmaskers op het werk, supermarkt, trein eigenlijk moet je ze altijd binnen dragen.

Ik ben ondertussen terug in het heden met het schrijven. Ik zie de komende 6 weken van mijn verblijf hier, volledig zitten. Ik ga er alles uithalen wat ik nog kan. En ik ga vooral genieten van elk moment.

Wat ik kan meegeven aan alle nieuwe studenten? Doen, zou ik zeggen. Kies een land waar je voeling mee hebt en ga ervoor. Dit is een unieke kans die je misschien geen 2de keer gaat krijgen. Ik heb alvast geen spijt dat ik het gedaan heb en zou het zelfs een 2de keer doen als ik die kans krijg.

Warme groeten uit het mooie en warme Spanje.
Roxane