Menu Sluiten

22 FEBRUARI 2021, STAD DER ROMEINEN

Eén nobele ridder, één simpele boer, en één roepende reus zetten voet aan grond. De bevolking denkt er weinig bij, zonder al te veel moeite stappen de drie heren de ijzeren kar zonder paard op en rijden ze de muren van de stad voorbij, richting centrum! Eens aangekomen wandelen ze in extreme omstandigheden naar de herberg. De roepende reus voorop, de simpele boer in het midden, en de nobele ridder achteraan. Het is niet uit vermoeidheid dat de nobele ridder achteraan slentert, het is uit controle. Als een herdershond leidt hij de kudde in de juiste richting.

Op de kamer rusten de drie even uit voor ze inkopen doen voor de eerste twee dagen. Voor 80 euro haalden men bier, brood, pasta, saus, beleg, en frisdrank in huis. U mag zelf beslissen welke hoeveelheden van wat ze kochten.  

23 FEBRUARI 2021, HET LAND WAAR GOD WOONT

Het trio vertrekt ’s morgens vroeg na stevig ontbijt op bedevaart. Men passeert het Colosseum, waar de simpele boer vroeger nog gespeeld heeft. Ze wandelen voort, voorbij vrouwen zonder benen, een oud versleten huis en een circus dat geen circus is . Onderweg lacht de roepende reus met elke fallische toren die hij zit. “Daar heb ik nog model voor gestaan toen ik jonger was!” riep hij dan.

Aangekomen op het Vaticaanplein knielt de nobele ridder plots. “Oei,” stelt de simpele boer, “gaat ge bidden?” vraagt hij. Waarop de nobele ridder, na enkele seconden, terug recht springt. “Veter.” antwoord hij.  

Na een halve dag wandelen beseft de simpele boer plots iets. Hij merkt op dat er in Rome wel schoon vrouwvolk wandelt. De nobele ridder knikt zijn hoofd, “Bwa,” zegt hij, “een 6,5.”. De roepende reus durft niet antwoorden, hij heeft immers nog een reuzinnenvriendin thuis zitten.

24 FEBRUARI 2021, DAAR WAAR DE BOER ZICH THUIS VOELT

De bende verhuist zich dieper naar het binnenland. Per ijzeren kar komt men aan in Foligno. Hier vertrekt het trio te voet naar hun huisje. Het is er mooi, het is er rustig… dat was het alleszins toch, maar dat was vroeger, toen de reus er nog niet was.

25 & 26 FEBRUARI 2021, DE PEST!

De hoop gaat naar de dokter, niets ernstig uiteraard. Het is maar een bezoekje uit voorzorg. De dag erna halen ze hun levenloze paarden op. Twee hiervan hebben platte banden. Uiteraard ontvangt de nobele ridder, die al jaren geen paard meer heeft gereden, de slechtste ros. Hij is bijna ten dode opgeschreven maar dan wordt hij plotseling weer slim. Hij stapt af en gaat verder te voet. Niets voor niets is hij ridder.

Men laat zich nog vlug testen op COVID wat niet op vlotte voet verloopt. Ze spreken ginder slecht Engels en het trio spreekt niet bepaald vloeiend Italiaans. Uiteindelijk lukt het hun wel, en jawel, allen negatief!

27 & 28 FEBRUARI 2021, PLATTE RUST MET VRAGEN

Gok een keer wat zij hier gedaan hebben. Sowieso fout, ze hebben een quiz over zichzelf gemaakt, om elkaar beter te leren kennen. Dit was zonder succes omdat niemand dit serieus nam.  

Volgende week maandag hoort hoe de eerste week op het kasteel is geweest! Weest voorbereid goed volk.